
EMİRGAN KORUSU NEREDE?
Emirgan Korusu’na toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak için İETT’nin sahil yolundan ve Sarıyer’e giden bütün otobüslerini kullanabilirsiniz.
EK OLARAK:
– İstinye ayrıca Bahçeköy ve Sarıyer yönünden gelmek isteyenler; 25E, 42T, 40T numaralı otobüsleri,
– Kabataş yönünden gelmek isteyenler; 25E, 40T, 22RE numaralı otobüsleri,
– Mecidiyeköy yönünden gelmek isteyenler; 29Ş numaralı otobüsleri,
– Zincirlikuyu yönünden gelmek isteyenler; 40B numaralı otobüsleri kullanarak Emirgan Korusu’na ulaşım sağlayabilirler.
Taksim’den 40 hatta 42T, 40T otobüslerinden biriyle çok kısa bir sürede Emirgan Korusu’na ulaşabilirsiniz.
Böylelikle İstinye İskele’den 40 numaralı otobüse binerek Emirgan’a ulaşmak mümkün.

İSTANBUL LALE FESTİVALİ
Emirgan Korusu özetle İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan bir korudur. İstanbul Boğazı kıyılarında mesela Emirgan-İstinye semtleri arasında yer alır. 1940 yılında dönemin İstanbul belediye başkanı yani Lütfi Kırdar’ın girişimiyle kamulaştırılıp böylelikle park olarak düzenlenerek halka açılmıştır. İşte Emirgan Korusu gezi rehberi ve lale festivali etkinliği….

İSTANBUL LALE FESTİVALİ
Emirgan Korusu , İstanbul’un en görkemli korusu hatta düşündüğümüz güzellikte olan Emirgan Korusu Sarıyer ilçesinde bulunuyor. Boğaz kıyısındaki konumu, üstelik manzarası, florası, etkinlikleri, sessizliği, cıvıl cıvıl kuş sesleri, ilkbahar ve yaz aylarında muhteşem kokusu, şehrin ortasında suyun harika sesi, hatta ve hatta sincaplar, ördekler, kuş çeşitleri ve daha fazlası ile tam anlamıyla şehrin ortasında doğa ile içiçe bir yaşam alanı oluşturulmuş.

Emirgan Korusu, Sarıyer
İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan Emirgan Korusu, kısacası İstanbul’un en renkli korusudur. Rengarenk laleleriyle nam salmış koruda, yani 2006’dan beri her nisan ayında Lale Festivali düzenlenmektedir. Lale Festivali zamanında buraya gelirseniz, Sarı Köşk’te kahvaltı ve çay eşliğinde baharın tadını çıkarabilirsiniz.

EMİRGAN KORUSU BEYAZ KÖŞK
1635-1636 tarihinde Revan (Erivan) kalesini fetheden IV. Murat, kale kumandanı Emirgüneoğlu Tahmasb’ı teslim alıp İstanbul’a getirmiş affederek ona Feridun Bey bahçelerini bağışlamıştır. Emirgüneoğlu’nun ismini Yusuf Paşa olarak değiştirmiş ve ona vezirlik rütbesini tanımıştır. Günümüzdeki Emirgan ismi buradan gelmektedir.
İsmail Paşa koruda köşkte, Mısır’ın 1882 yılında İngilizler tarafından işgal edilmesine kadar ikamet etmiştir. Korudaki köşkler 1967 yılında Türkiye Turing otomobil Kurumu’na kiraya verilmiş kurum 1982 yılında bir restorasyon yaparak işletmiştir.

EMİRGAN KORUSU SARI KÖŞK
Emirgan Korusu içerisinde yer alan üç köşkten birisi olan Sarı Köşk, Osmanlı Devleti’nin 17. Yüzyıldaki devlet yöneticilerinin ikamet yerlerinden birisi olması bakımından önem arz etmektedir. Padişah 1940 yılında zamanın İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı Dr. Lütfi Kırdar tarafından kamulaştırılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçirilmiştir.
Sarı Köşk Şale üslubunda olup, geleneksel Türk yaşama düzeninin bir gereği olarak, bir sofa etrafında toplanan plan şeması uzun yıllar değiştirilmeden devam ettirilmiştir. Köşkün üst katında üç oda bir salon, alt katında dört oda hol ve mutfak ile bodrum katından ibarettir. Köşk: Av, piknik, dinlenme evi ve konuk ağırlama köşkü olarak yıllarca eski sahipleri tarafından kullanılmıştır. Bir süre Turing tarafından restoran ve kafeterya olarak kullanılan köşk 1996
-1997 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından elden geçirilerek, büyük bir tadilata başlatılmış en ince noktalarına kadar dikkat edilerek restore edilmiştir.

EMİRGAN KORUSU PEMBE KÖŞK
Emirgan ismi de oradan gelmektedir. Emirgüneoğlu Yusuf Han bu koruda bir köşk yaptırmış ve bu köşk Yusuf Paşa Kasrı ismiyle anılmıştır.
Pembe Köşk’e giriş üç kapıdan sağlanmakta olup bunlar protokol kapısı, ön kapı ve personel kapısıdır. Birinci katında banyosu devamında tuvaleti ve mutfağı vardır ikinci katına büyük bir merdivenle çıkılır.

İSTANBUL LALE FESTİVALİ
Emirgan Korusu her rengin mevcut bulunduğu bir cennet bahçesi; sarılar, kırmızılar, beyazlar mı görmek istersiniz, yoksa pembeler, morlar mı? Hepsi var burada.

İSTANBUL LALE FESTİVAL
120 farklı türden ağacın bulunduğu yeşillikler içerisinde sakin, eşsiz güzellikte bir gezi ve dinlenme yeridir.

LALE FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Emirgan Korusu’ndaki etkinlikler 1-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriliyor ve etkinlik saatleri de 11:00-19:00 arası.